Aankeuring 2011 Leri Zepo
       
       
       
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HAS 2010

 

De Hoofdstad was weer aanwezig op de Deense KCM.

 

Van 13 tot en met 15 augustus 2010 werd in Denemarken de HAS georganiseerd. De HAS is te vergelijken met de  Kampioenschapsclubmatch in Nederland. Dirk Bakkenes besloot zijn hond Diesel (Leri Zeppo) in Denemarken uit te brengen en zo vertrok hij samen met zijn vrouw Els, Diesel en nog twee van hun vijf honden naar dit Scandinavische land.

 

Hondenvrienden

Diesel is in Denemarken geboren bij Lena Pichler Bjerre en Erik Bjerre, de eigenaren van Kennel Leri. Een hartelijk weerzien met oude hondenvrienden lag dus voor de hand. Lena en Erik waren zelf met hun team, bestaande uit een aantal honden van Kennel Leri met hun bazen aanwezig en hadden een druk weekend voor de boeg. Door de aanwezigheid van Diesel was het voor deze kenneleigenaren mogelijk een kennelgroep samen te stellen.

 

Coach-op-afstand

Een dag later voegden ook Koos en Tineke Kamp zich bij de Hoofdstaddelegatie om Dirk en Els  te supporten bij het uitbrengen van Diesel. Hadden ze vroeger de steun van Hans en Ria Klebach, die er altijd bij waren, nu moesten ze het doen met een coach-op-afstand, want Hans kon wegens drukke werkomstandigheden tot zijn spijt niet meereizen naar dit evenement. Regelmatig stelde hij zich op de hoogte van de stand van zaken. Deze keer konden Dirk en Els ook rekenen op de steun van Lena en Erik, die optraden als coach en - niet in de laatste plaats - tolk, want de Deense taal is lastig te volgen. De HAS 2010 werd gehouden in een dorpje met de moeilijk te onthouden naam Herlufmagle op het eiland Seeland. Een klein plaatsje, maar met een groot  sportcentrum, bestaande uit een sporthal, zwembad en diverse sportvelden. Ook in voorgaande jaren viel het ons op hoeveel aandacht de Denen voor goede sportaccommodaties hebben.

 

Standkeuring en pakwerk

De standkeuring op vrijdag verliep prima. ’s Avonds was er de gelegenheid om in te bijten’ (oefenen op de vreemde pakwerker). Diesel was op deze ‘generale’ wat lauw, maar och, een slechte generale betekent meestal een goede première. Dat was ook zo; met catalogusnummer 30, gaf Diesel de volgende dag even zijn visitekaartje af en gelukkig en tevreden liep Dirk met zijn kanjer het veld af.

 

Kennelgroepen

 

Het volgende programmapunt op de zaterdag was de presentatie van De Kennelgroepen. Aan de lijn van zijn Deense voorbrenger van de volgende dag, deed Diesel hieraan mee. Het was  indrukwekkende vertoning om de rijen met elk vijf schitterende Duitse herders van de diverse  kennelgroepen zo naast elkaar te zien lopen. Als Duitse herderliefhebbers liet deze aanblik  ons dan ook niet ongeroerd. Kennel Leri behaalde de vierde plaats.

 

Open klasse

Dan is het zondag, dé dag. Dat is wachten tot de open klasse reuen aan de beurt is en, zoals gebruikelijk, is dat het laatste programmapunt. Diesel werd weer geborsteld en gepoetst en na een  aantal laatste aanwijzingen van Lena en Erik, stelden Dirk en Els zich op langs het veld om Diesel  tijdens het lopen aan te roepen.  De nummers werden afgeroepen (wat is dat Deens toch moeilijk)  en…, het duurde toch even voordat nummer 30 werd genoemd: 21e, ergens in de middenmoot. Pff…, Els slaakte een zucht van verlichting, “gelukkig, niet achteraan!”. Uiteindelijk liep Diesel als 16e de  ring uit met een ‘Uitmuntend’, een prima keurbericht en een mooie beker. Het stel uit Den Helder  was tevreden.

   

Ter afsluiting van dit fantastische weekend hebben wij bij het Team Kennel  Leri nog wat nagepraat en wat gedronken. Met een oprecht ‘tot ziens’ en veel  geknuffel hebben we afscheid van elkaar genomen. De volgende dag weer  naar huis; tja, dat was een hele rit, vooral als je stil komt te staan in de file.  Maakte niet uit, we hadden het ervoor over; het was weer een leuk weekend!

 

 

Jonge Hondendag Kgp. Beuningen

Op 4 juli 2010 heeft Nino (Anoni v.d. Tempelhoeve) van Koos Kamp meegedaan aan de Jonge Hondendag, georganiseerd door Kgp. Beuningen. Nino was op die dag precies zes maanden en deed mee in de groep van zes tot negen maanden. Dat betekende dat hij zich moest meten met reuen die wel drie maanden ouder waren dan hij en op die leeftijd is dat veel. Toch heeft Nino in dit veld met veel mooie honden zijn mannetje gestaan. Keurmeester John Lijffijt heeft hem het predicaat ‘veel belovend’ gegeven. Nino eindigde op de 8e plaats en met een mooi keurrapport en een prijs gingen de Kampjes tevreden richting Badhoevedorp. De leden van de Hoofdstad waren in groten getale aanwezig om Nino bij zijn debuut te supporten. Heel veel dank aan de familie Slegt en met name Nikita Slegt, die Nino op vakkundige wijze heeft voorgebracht.